Russland, økonomi og makt i det 21. århundret

Man 25 juni 2018
Tid: 09:00 Sted: NUPI Språk: Engelsk Ledige plasser: 25
Legg i kalender 18-06-25 09:00 18-06-25 10:30 38 Russland, økonomi og makt i det 21. århundret Nigel Gould-Davies skal snakke om Putins ambisiøse plan om en økonomisk reform som skal styrke Russlands posisjon som stormakt. NUPI NUPI seminar@nupi.no http://www.facebook.com/events/160427380695693 false DD/MM/YYYY

Nigel Gould-Davies skal snakke om Putins ambisiøse plan om en økonomisk reform som skal styrke Russlands posisjon som stormakt.

Russisk styrke vises på mange måter, men landets største svakhet har alltid vært den samme: av alle stormaktene har Russland vært det minst utviklede landet økonomisk sett. Dette skaper utfordringer både i innenriks- og utenrikspolitikken som foregående regimer har forsøkt å løse på ulike måter.

Dette belyser president Putins ambisiøse strategi for å få økonomiske forhold til å bli påvirkningsinstrumenter, og det gir et tydeligere bilde av Vestens bruk av sanksjoner. Det gir også innsikt i måten Kina kan bruke globalisering på til å støtte videre vekst i fremtiden.

Det er dette temaet Nigel Gould-Davies skal snakke om når han besøker NUPI 25. juni. Gould-Davies er stipendiat ved Russland og Eurasia-programmet til Chatham House. I tillegg underviser han ved Mahidol University i Thailand, og har tidligere arbeidet med internasjonal energiindustri i Sentral-Asia og Sørøst-Asia. Gould-Davies har publisert bredt om internasjonale relasjoner og om Sovjet/post-Sovjet. Han fikk sin bachelor og Mphil fra Oxford University og PhD fra Harvard University.

Ordstyrer er seniorforsker ved NUPI Roman Vakulchuk.