Minda Holm

Forsker

Minda Holm er forsker i forskningsgruppen på utenrikspolitikk og diplomati.

Hennes faglige interesser inkluderer sikkerhetspolitikk, autoritær politikk og global (liberal) styring. I tillegg er hun interessert i sosial og politisk teori, især knyttet til statsmakt, ideologi og realisme. Hun har jobbet og studert i Egypt, England, Kasakhstan, Russland, Tadsjikistan, Wales og USA, og snakker russisk. Geografisk har hun jobbet særlig mye med Russland, Eurasia og USA.  

Fra høsten 2017 er hun doktorgradsstipendiat på et internasjonalt forskningsprosjekt om "The World of the Right" (med V.S. Tjalve (DIIS), JF Drolet (Queen Mary) og M.C. Williams (U. Ottawa)), med fokus på de historiske og nåværende ideologiske båndene mellom høyreradikale bevegelser internasjonalt, og deres syn på internasjonal politikk og global orden. Hun er også tilknyttet det Danske Instituttet for Internasjonale Studier (DIIS) og deres forskningsgruppe for Internasjonal Sikkerhet, som samfinansierer doktorgraden med NUPI.

Holm har to bachelorgrader i henholdsvis statsvitenskap og post-sovjetiske områdestudier fra Universitet i Oslo, og to mastergrader i Internasjonale Relasjoner med spesialisering i utenriks- og sikkerhetspolitikk fra London School of Economics and Political Science (LSE) og George Washington University, hvor hun var Fulbright-stipendiat. Før hun begynte å jobbe fulltid på NUPI jobbet hun i 2012-2015 deltid i NUPIs forskningsgruppe for Russland, Eurasia og Arktis.

Holm er bokredaktør for Internasjonal Politikk (tidl. medredaktør) og fast utenriksspaltist for Dagsavisen.